Blog

Represent Communications je zvanična agencija CEFTA Sporazuma

Blog - Oct 21, 2020

Vodeća regionalna grupacija za integrisano komuniciranje Represent Communications u posljednji kvartal ove uzbudljive godine ulazi sa novim, velikim i važnim klijentom. CEFTA Sporazum sada ima svog zvaničnog predstavnika u oblasti komunikacija – Represent Communications sa pet kancelarija u regionu, a u partnerstvu sa European Consulting Groupom. Podsjetimo, CEFTA je sporazum o jedinstvenoj zoni slobodne trgovine koji obuhvata Zapadni Balkan i Moldaviju.

Zadatak agencije Represent Communications i partnera ECG u narednih godinu dana je da sa timom iz CEFTA Sekretarijata radi na povećanju vidljivosti ovog važnog sporazuma u oblasti trgovine na Zapadnom Balkanu i Moldaviji. Digitalni tim iz Represent Communications Skoplje će raditi kompletan redizajn sajta i osmisliti novi nastup na društvenim mrežama, dok će ostatak tima raditi na jačaju vidljivosti CEFTA aktivnosti i približavanju koristi koji ovaj sporazum nudi privredi i građanima.

“CEFTA je sporazum sa konkretnim koristima za građane i privredu u regionu. Radujemo se saradnji sa Represent Communications jer želimo da ovu stručnu terminologiju približimo ljudima i na taj način benefite učinimo dostupnim većem brojem ljudi. Na kraju, želim da se zahvalim CEFTA stranama i Evropskoj komisiji bez kojih ova saradnja ne bi bila moguća”, izjavio je direktor CEFTA Sekretarijata Emir Đikić.

Na međunarodnom tenderu Represent Communications je učestvovao sa svim svojim kancelarijama na zapadnom Balkanu i predstavnicima u Albaniji, na Kosovu i u Moldaviji. Dobra pokrivenost i uigran sistem prošli su sve testove i dobili najviše ocjene, te uspješno pobijedili u nimalo lakoj kategoriji.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo što kroz ovaj dogovor počinjemo direktan rad sa međunarodnim organizacijama. CEFTA predstavlja jedan od najvažnijih sporazuma u oblasti trgovine u jugoistočnoj Evropi i želimo da im obezbijedimo adekvatnu vidljivost u javnosti kroz saradnju sa medijima i drugim ključnim akterima, a prije svega kroz bolje i čvršće uvezivanje biznisa u regionu. Nadamo se da ćemo zajedno sa kolegama iz CEFTA-e pomoći i podržati kreiranje boljeg poslovnog okruženja i unaprijediti razumijevanje privrednih dogovora od kojih svi mogu imati koristi”, izjavila je Jelena Mikić, direktorica razvoja Represent Systema, koja je vodila tender i bit će zadužena za koordinaciju cijelog projekta u CEFTA regionu.

Autor

Adisa Pobrić

PR menadžerica (Represent Communications Bosna i Hercegovina)

Hajde da radimo zajedno.

Ovdje, u Represent Communications, gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovoj realizaciji, koje ih sve zajedno pretvaramo u predivno iskustvo.