Blog

Poziv za prijave: Konkurs za najbolju novinarsku priču o dijabetesu

Blog - Dec 07, 2022

Konkursom za dostavljanje radova za izbor najbolje istraživačke novinarske priče o temi dijabetesa u BiH, cilj nam je upoznati javnost o životu osoba oboljelih od dijabetesa i izazovima s kojima se susreću pri liječenju u našoj zemlji.

Konkurs za najbolju objavljenu novinarsku priču u printu, na webu, te kao radio ili TV prilog, će trajati od 28. novembra do 15. decembra 2022. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti autori/ce novinarskih radova objavljenih u medijima u BiH u navedenom periodu, a pobjedničku priču će odabrati tročlana komisija. Autor/ica nagrađene priče će osvojiti laptop.

Originalni članci/prilozi moraju imati potpis autora/ice i po sadržaju se moraju odnositi na temu iz oblasti dijabetesa.

Priče mogu biti napravljene kao:

· razgovor sa jednom ili više osoba koje žive sa dijabetesom,

· razgovor sa doktorom/ima i njihovi savjeti,

· priče o problemima sa kojima se suočavaju osobe sa dijabetesom,

· sve zajedno.

Moguće je dostaviti više od jedne medijske priče koja je objavljena, a koja ispunjava uslove konkursa. Svi autori/ce imaju jednaka prava učešća, bez obzira na to o kakvom se formatu radi.

Prijava treba sadržavati podatke o autoru/ici i link na objavljeni rad, a prijave treba dostaviti na e-mail info@represent.co.ba sa naslovom “Za nagradni konkurs” do 15. decembra 2022. godine.

Proglašenje pobjednika će biti obavljeno 22. decembra, a nagrada dobitniku/ici će biti uručena najkasnije 30 dana od dana proglašenja.

Sretno svima!

Autor

Adisa Pobrić

PR menadžerica (Represent Communications Bosna i Hercegovina)

Hajde da radimo zajedno.

Ovdje, u Represent Communications, gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovoj realizaciji, koje ih sve zajedno pretvaramo u predivno iskustvo.