Blog

Upiši LSPR za vještine atraktivnog i uvijek aktuelnog zanimanja

Blog - Nov 09, 2021

Londonska škola odnosa s javnošću (LSPR) u BiH upisuje nove polaznike i poziva sve zainteresovane koji žele ulagati u vlastiti razvoj da se prijave te steknu vrijedna znanja i vještine, kao i međunarodno certifikovanu diplomu. Pravi korak za lični i profesionalni razvoj nikad nije bio jednostavniji jer je za rane prijave osiguran poseban popust od 20%.

Odnosi s javnošću su ključni za uspjeh u svakoj oblasti jer su nam komunikacijske vještine potrebne u gotovo svakom zanimanju. Ipak, da bismo išli u korak s vremenom, neophodno je sticati aktuelna znanja i učiti iz stvarnih primjera iz prakse. Primarna misija LSPR-a je da polaznicima pruži najbolja znanja iz odabranih područja te od njih stvori profesionalce spremne za sve izazove koji ih očekuju na njihovom profesionalnom putu.

Kome je namijenjen LSPR?

Iskusni domaći, regionalni i međunarodni predavači s bogatim iskustvom i dobitna kombinacija neophodne teorije i stvarnih primjera iz prakse naš su provjereni recept. LSPR doprinosi razvoju vještina komuniciranja koje su preduslov za izgradnju liderskog statusa ne samo PR-ovaca, već i marketing menadžera, novinara, komunikologa, ali i studenata i svih drugih osoba zainteresovanih za odnose s javnošću.

Dok vas učimo kako postati lider u ovoj traženoj i modernoj profesiji, na dinamičan način zajedno pratimo trendove u industriji, omogućavamo debatu i razmjenu iskustava.

Svjesni da tradicionalni PR više nije dovoljan za učinkovito komuniciranje i gradnju reputacije te da je neophodna njegova nadogradnja u mnogim smjerovima, polaznicima omogućavamo razumijevanje strateškog pristupa komunikacijama koji je potreban kako biste izgradili reputaciju svog biznisa ili brenda.

Šta ćete naučiti?

Sve što se uči na LSPR-u ima temelje u stvarnom svijetu.

Naša agenda obuhvata kreiranje komunikacijskih kampanja, brend menadžment, upravljanje poslovnom krizom i prevazilaženje rizika, saradnju s medijima, pripremu i kreiranje kreativnih materijala za različite vrste medija (tradicionalne i digitalne), izgradnju reputacije, CSR aktivnosti, pripremu medijskog nastupa, komunikaciju na društvenim mrežama i digitalni marketing.

Naučit ćemo vas tehnikama koje služe za poboljšanje imidža i reputacije, a time i sticanje povjerenja javnosti u vaš brend. Omogućit ćemo vam da sagledate trenutnu poziciju i pronađete strateški smjer prema uspjehu u digitalnom dobu.

Ko su predavači?

Predavači LSPR-a pomno su odabrani renomirani stručnjaci, sposobni kvalitetno prenijeti svoje veliko znanje. Kako bismo osigurali i zadržali visoku kvalitetu nastave, polaznicima svakog edukativnog programa omogućavamo da ocjenjuju rad predavača.

Ovogodišnje predavačice i predavači su:

  • Borislav Miljanović, osnivač i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System
  • Krešimir Macan, PR stručnjak, osnivač agencije Manjgura
  • Selma Kadić-Maglajlić, profesorica Copenhagen Business School
  • Melika Husić-Mehmedović, profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu
  • Vedran Peršić, direktor Sektora marketinga i komunikacija Sberbanke BH
  • John Dalton, direktor Londonske škole odnosa s javnošću (LSPR)
  • Duška Jurišić , direktorica TVSA
  • Jelena Mikić, direktorica razvoja Represent Systema i direktorica Represent Academy
  • Zlatko Ganić, Digital media direktor agencije Fabrika
  • Ena Maglić, direktorica Represent Communications BiH

Međunarodni certifikat

Ponosni smo što su program LSPR-a u protekle dvije godine pohađale brojne osobe iz sektora odnosa s javnošću, razvoja, komunikologije, marketinga, kao i novinari, studenti i mnogi drugi. Brojnost i reakcije naših dosadašnjih polaznika pokazuju da u Bosni i Hercegovini postoji velika potreba za kvalitetnim edukativnim programima u oblasti odnosa s javnošću i daju nam smjernice kako iz godine u godinu biti što uspješniji.

Londonska škola za odnose s javnošću osnovana je 1992. godine i priznata od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development). Osim u Velikoj Britaniji LSPR djeluje i u drugim zemljama kroz LSPR Worldwide. Trenutno je prisutna u Bosni i Hercegovini, Bjelorusiji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Sjevernoj Makedoniji, Maleziji, Crnoj Gori, Poljskoj, Ruskoj Federaciji, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. U Bosni i Hercegovini je od 2018. godine uspješno organizuje PR, digital i content agencija Represent Communications BiH.

Kako se prijaviti?

Za sve informacije možete nam se javiti na info@represent.co.ba ili putem telefona +387 61 159 255, a prijavnicu možete popuniti na ovom linku.

Autor

Adisa Pobrić

PR menadžerica (Represent Communications Bosna i Hercegovina)

Hajde da radimo zajedno.

Ovdje, u Represent Communications, gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovoj realizaciji, koje ih sve zajedno pretvaramo u predivno iskustvo.