Blog

Intervju: Izazovi zahtijevaju mudrost i znanje

Interview - Mar 21, 2019

1. Kako ocjenjujete 2018. godinu za svoju PR agenciju? Po čemu ćete je najviše pamtiti?

2018. je bila veoma plodna godina za posao, puna mnogobrojnih izazova koji su zahtijevali mudrost i znanje.

Svakako da možemo da je ocijenimo kao uspješnu godinu koja će se pamtiti po solidnom broju klijenata sa kojima smo proslavili prvu godišnjicu rada kancelarije u Skoplju, kao još jednog člana porodice Represent Communications Beograd.

2. Kako vidite simbiozu između PR profesionalaca i novinara u Makedoniji?

PR profesionalac i novinar bi trebalo da budu dvije različite ali srodne profesije. Srodne u smislu da bi jedna bez druge teško funkcionisale. Još uvijek postoji izjvesno rivalstvo, što ja ne razumijem baš najbolje. Novinarstvo je potpuno drugačija profesija od PR-a, kao što ni PR ne treba posmatrati kao produženu ruku novinarstva. Ponekad imam osećaj da brkamo lončiće.

3. Šta vam najviše smeta na medijskoj sceni u Makedoniji?

Nervira me uniformnost i sporo prihvatanje novina i trendova. Međutim, drago mi je što smo kroz specifičan trend predstavljanja contenta na nekoliko platformi izazvali interesovanje nekih makedonskih medija za koje vjerujem da će nastaviti sa transformacijom medijskog prostora.
Trenutno radimo na predstavljanju svijetskih trendova i njihovom prilagođavanju našem tržištu zato što imamo veoma jasnu viziju kako ćemo u doglednoj budućnosti promeniti percepciju i kriterijum publike, a današnja borba za klikove i impresije će uskoro biti drugačije definisana. To je ogroman izazov i ja sam sigurna da ćemo, uz mnogo rada i truda, uspijeti u tome.

4. Šta biste poželeli industriji komunikacija u Makedoniji za 2019. godinu?

Želja većine pofesionalaca u industriji komunikacija je vjerovatno težnja ka lojalnoj konkurenciji koja ima da ponudi znanje i profesionalizam, a ne improvizacije i propagandu.

Autor

Nataša Mirkova

Director Skopje Office

Natasha Bozinovska Mirkova has 15+ years of experience as digital marketer combining it with all managerial skills she can possess so that the office in Skopje can become one of the youngest offices with biggest potential.

Hajde da radimo zajedno.

Ovdje, u Represent Communications, gajimo strast prema briljantnim idejama i njihovoj realizaciji, koje ih sve zajedno pretvaramo u predivno iskustvo.